Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:22 | 15/07/2024

Juny 2021 - Lloguer assequible per a garantir que els joves es quedin a Viladecavalls

Una de les assignatures pendents a Viladecavalls és l’habitatge. És un fet constatat que la gent jove, majoritàriament, marxa del poble, i ho està fent des de fa anys. Sense gent jove, Viladecavalls s’estanca, envelleix i perd dinamisme. Un dels flancs en què sí que podem actuar com a municipi és en el de contenir els preus de lloguer, i és per això que hem presentat una moció per a fer-ho possible.
Segons dades de l’Observatori del Vallès Occidental (2019), el preu mitjà de lloguer a Viladecavalls és de 852,73 € al mes, molt per sobre de la mitjana nacional, comarcal, provincial i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També som el municipi de la comarca amb un increment interanual més elevat del preu mitjà de lloguer contractual (19,4 %) i on el percentatge de renda familiar que es dedica al lloguer és d’un 47,9 % de mitjana, molt per sobre del 30 % recomanat.
En la moció demanem a la Generalitat que declari Viladecavalls municipi amb mercat d’habitatge tensionat perquè els nous contractes de lloguer que es facin al poble no superin en preu els del darrer contracte, cosa que permet la Llei 11/2020.
Seguim treballant per a un Viladecavalls més eficient i amb futur.