Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:55 | 25/07/2024

Març 2021 - Viladecavalls s'estanca: necessitem polítiques d'habitatge i gent jove

El nostre poble porta una dècada estancat, a nivell poblacional, al voltant dels 7.400-7.500 habitants. Aquest fet, que no és bo ni dolent per se, sí que pot tenir conseqüències per al nostre futur a mitjà termini quan fem una mirada més detallada a la nostra demografia. Portem anys amb un creixement vegetatiu proper a 0, el que vol dir que el nombre de naixements iguala el de les defuncions. Al mateix temps, es dona un altre fenomen: la piràmide d’edats s’estreny en la franja d’edat entre els 20 i els 35 anys.
La gent jove que ha nascut i crescut a Viladecavalls marxa del poble. Les generacions joves de la darrera dècada, majoritàriament, han anat canviant de localitat per fer els seus projectes de vida.
Cal fer una anàlisi més en profunditat del perquè d’aquesta situació, però un dels factors fonamentals d’aquest èxode de gent jove en edat d’emancipar-se és la manca d’oferta d’habitatge de lloguer assequible a Viladecavalls. El Govern municipal i l’alcaldessa, poc amics de la planificació i la cerca de complicitats amb altres actors, porten anys sense atendre aquesta qüestió cabdal per al nostre futur com a poble. Des de Fem seguirem insistint en la necessitat d’actuar ja en matèria d’habitatge i gent jove.