Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:41 | 21/07/2024

Març 2020 - Línia estratègica: la igualtat de gènere a Viladecavalls

En el PAM que acabem d’aprovar, concretament en el punt 2.1.7., s’especifica: «Foment de l’efectiva igualtat de gènere, vetllant per la inclusió de la igualtat de gènere en totes les normatives i accions municipals», sent aquesta una declaració institucional del poble que volem, un Viladecavalls model en igualtat de gènere i en justícia social. Néixer home o dona, i fer-ho en diferents llocs del planeta, condiciona les expectatives de vida,
salut, educació, desenvolupament i dignitat personal. És a dir, el gènere condiciona la possibilitat de gaudir dels drets humans més elementals.
La voluntat política d’incloure els homes en les polítiques d’igualtat de gènere és el primer pas que les administracions hem de plantejar, tenint present que aquesta inclusió contribueix a l’eliminació de les desigualtats, a l’avanç de la igualtat i al desenvolupament integral de totes les persones.
La igualtat de gènere no correspon a colors polítics, no és quelcom que es pugui utilitzar de forma demagògica ni com a bandera excloent; és obligació de tots i totes, sense manipulacions partidistes.
Així doncs, queda palesa la necessitat de treballar en tots els àmbits socials i sense perdre de vista la pluralitat del nostre entorn, i ens comprometem a fer-ho des de l’Administració per una igualtat real, plural i, sobretot, inclusiva.