Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:48 | 20/07/2024

Fitxa de Servei: Salut Pública

El Servei de Salut Pública és l’encarregat de la gestió dels aspectes de protecció i promoció de la salut per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de Viladecavalls.

Què fem?

Protecció de la salut: prevenim la salut dels ciutadans de Viladecavalls portant a terme actuacions de vigilància i control sanitari a l’àmbit de la sanitat ambiental, a l’àmbit de la seguretat alimentària i la gestió del risc per a la salut de les activitats de tatuatge, micropigmentació i pírcing.

 

Promoció de la salut: desenvolupem programes de prevenció i promoció de la salut, de manera transversal amb altres serveis municipals, destinats a diferents col·lectius per fomentar i promoure hàbits de vida saludables a l’àmbit de l’alimentació, activitat física, drogues i sexualitat i afectivitat, entre d’altres.


Què oferim?

Protecció de la salut:

  • Realitzem el control de les aigües de consum públic (aigua de xarxa, aigua de fonts naturals, etc)
  • Realitzem la vigilància i el control sanitari de les piscines d’ús públic
  • Gestionem la prevenció i control de la legionel·losi de les instal·lacions susceptibles de risc
  • Duem a terme inspeccions per comprovar l’estat de les condicions higienicosanitàries en habitatges com en indrets no habitats (solars, etc)
  • Autoritzem sanitàriament i realitzem el control sanitari dels establiments que realitzen pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing donat el seu risc sanitari
  • Realitzem la vigilància i control sanitari dels establiments alimentaris del municipi en funció del seu risc sanitari i d’acord amb el Programa de Seguretat Alimentària
  • Realitzem la gestió del risc per a la salut derivat de les plagues urbanes (desratització, desinsectació)
  • Realitzem el control de la seva proliferació mitjançant la lluita integrada adaptada a cada tipus de plaga (actuacions sistemàtiques en edificis municipals i via pública i actuacions a demanda)
  • Informem i promovem l’educació sanitària mitjançant cursos de formació

 Promoció de la salut:

  • Gestionem i establim les diferents línies d’actuació de prevenció i promoció de la salut destinats a diferents col·lectius per fomentar i promoure hàbits de vida saludables a l’àmbit de l’alimentació, activitat física, drogues i sexualitat i afectivitat, entre d’altres

A qui ens adrecem?

Als ciutadans i ciutadanes de Viladecavalls, empreses i administració pública.


Plans i projectes

Actuacions relacionades


Dades de contacte

SERVEI DE SALUT PÚBLICA
ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES
Carrer Antoni Soler i Hospital 7-9
08232 Viladecavalls
Telèfon: 93 788 71 41
Adreça electrònica: sanitat@viladecavalls.cat
Horari: de 9.00 a 14.00 hores


Equipaments


Observacions

Des del Servei de Salut Pública, gestionem el manteniment de l’equipament del Consultori Mèdic del Nucli Urbà i col·laborem amb el Centre d’Atenció Primària situat al nucli de Can Trias.
Duem a terme el manteniment i condicionament del cementiri municipal. Prestem els serveis funeraris d’acord amb la normativa vigent aplicable. En aquest cas la gestió és indirecta i la prestem a través de la concessionària Serveis Funeràries de Terrassa, S.A