Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 10:47 | 25/05/2024

Factura electrònica

Com crear factures electròniques gratuïtament

El format electrònic per a emetre factures electròniques a l'Administració és Facturae, segons l'Ordre PRE/2971/2007. Per a generar les factures amb aquest format públic es disposa de diversos mecanismes:

Així mateix, hi ha plataformes privades de serveis de facturació electrònica de pagament que permeten generar factures electròniques en format Facturae.

Condicions específiques per a l'Ajuntament de Viladecavalls

1. NIF

El NIF de l'Ajuntament de Viladecavalls és P0830100D. Cal comprovar que s'ha introduït correctament, ja que és el camp que la bústia de lliurament fa servir per identificar el destinatari de la factura. Si aquest camp és incorrecte, les factures no arriben a l'ajuntament.

2. Número de comanda

Aquelles factures que estiguin relacionades amb una comanda específica hauran de portar el codi d'aquesta en el camp "Comanda" o en el seu defecte a l'inici de la descripció.

3. Codis DIR3

Els codis DIR3 de l'Ajuntament de Viladecavalls són els següents:

  • Oficina comptable: L01083008
  • Òrgan gestor: L01083008
  • Unitat tramitadora: L01083008

Com validar si la nostra factura està ben feta

El ministeri d'Hisenda disposa, entre d'altres, d'una utilitat web que permet validar les factures.

Com enviar factures electròniques

Per enviar factures electròniques a l'Ajuntament de Viladecavalls podeu utilitzar diferents mecanismes:

1.- A través de la bústia de lliurament

L'Ajuntament de Viladedecavalls disposa d'una bústia de lliurament al seu web per tal de que pugueu desar-hi la factura electrònica i consultar el seu estat.

Consulteu els manuals d'usuari de la bústia de lliurament:

2.- A través de portals de facturació electrònica gratuïts

Disposeu del portal web www.b2brouter.net adherit al servei e.FACT, que permet generar i lliurar les factures en format facturae i consultar-ne el seu estat. Així mateix, ofereix la possibilitat que el propi portal signi electrònicament les factures sense cap cost.

Aquesta plataforma de facturació electrònica permet l'enviament gratuït de factures a l'Ajuntament de Viladecavalls a través de l'e.FACT

3.- A través de plataformes privades de serveis de facturació electrònica

Podeu lliurar les factures electròniques mitjançant les plataformes privades de serveis de facturació electrònica que hi ha al mercat, si aquestes es troben adherides al servei e.FACT.

Com consultar l'estat de la vostra factura

La bústia de lliurament permet consultar l'estat de la vostra factura. Un cop heu accedit a la bústia de lliurament de l'administració destinatària de la vostra factura, heu d'entrar a la pestanya "Consulta d'estats". Aquesta funcionalitat permet la recerca de factures enviades prèviament, de cara a consultar el seu estat de procés.

Per a consultar l'estat d'una factura heu d'informar dels següents camps: Número de factura, Any fiscal de la factura, NIF/CIF de l'emissor, CIF del receptor i l'import total de la factura. Una vegada completats aquests camps i prement sobre el botó "Cerca" es realitza la consulta, mostrant-se l'històric d'estats pels quals ha passat la factura especificada. D'aquesta manera, si la factura s'ha lliurat i registrat correctament a l'Administració, es detalla, entre d'altres dades, la informació corresponent al registre d'entrada de la factura.

D'altra banda, podeu consultar l'estat de la vostra factura a través de l'adreça de correu electrònic que ens indiqueu en el moment d'enviar la factura a través de la bústia de lliurament de l'Administració destinatària.

Destacar que en el cas de que no visualitzeu l'estat 'Registrada', això indica que la factura no s'ha registrat per l'Administració destinatària. Així mateix, si la factura no supera la validació de la seva signatura electrònica o la factura no s'accepta per l'administració per motius comercials, la bústia de lliurament indicarà l'estat de "Rebutjada" i el motiu del rebuig. Així mateix, és responsabilitat de l'emissor de les factures la consulta de l'estat de les mateixes

Contacte

Si teniu dubtes o necessiteu qualsevol aclariment, teniu a la vostra disposició el servei:

Economia i Hisenda